507044_375_282_4x3Когато пристигнете във Великобритания, Вие трябва да си откриете банкова сметка в местния банков клон. Откриването на банкова сметка в британска банка не е от най-лесните процедури. Банките имат стриктно спазване процедура и ще Ви задават хиляди въпроси за да установят Вашата настояща кредитна ситуация. Въпросите включват подробности за семейството Ви, настоящ и предишен адрес, неизплатени заеми и баланса на кредитната Ви карта. Банките могат също да се обърнат и към други фирми, за да проверят кредитната Ви история. Ако банката е доволна, че Вие не носите никакъв кредитен риск за нея, ще Ви посъветва да си откриете банкова сметка.

За да си откриете банкова сметка, Вие трябва да докажете Вашата идентичност и местоживеене, така че се изисква Вашия паспорт. Вие ще трябва да съберете оригиналната таксова квитанция от консулството,платена сметка за електроенергия, газ или вода за да потвърдите адреса си, или писмо от работодателя, което да съдържа подробности от естеството на Вашата работа и настоящия Ви адрес, ако квартирата Ви е предоставена от работодателя. Някои банки изискват да им представите разрешителното си за работа или договора с работодателя.

Поогледайте се наоколо, за да разберете коя банка Ви предлага най-добри за Вас услуги. Възможно е един вид банки да Ви открият сметка незабавно, докато други-по-трудно. Банките са отворени по традиция през седмицата от 9.30 до 16.30, а в събота от 10.00 до 12.30. Известните банки във Великобритания са: Барклайз, Лойдс, Нешънъл Уестминстър, Мидланд, Банк ъф Скотланд, Роял Банк ъф Скотланд, Халифакс, Уулуич и Аби Нешънъл/напоследък преименувана на Аби/.

Comments are closed.

Post Navigation