26. Нациоанални здравни услуги, лекариЗдравеопазването е свободно във Великобритания през Националните здравни услуги. Добре е да се регистрирате при лекар, който работи във Вашия район, колкото е възможно по-бързо; тогава Вие няма да имате проблем, когато се почувствате болен. Лекарите са известни също и под названието “джи пи”, общо практикуващи лекари. Тези лекари обикновено имат кабинет за обща практика или хирургичен кабинет за обслужване на частна клиентела от района. За да се регистрирате, намерете LocalHealthAuthority в телефония указател – те ще Ви дадат списък на лекарите в района. Само им се обадетеи попълнете съответния формуляр. Запомнете, че трябва да се пререгистрирате, ако се преместите.

Вашият местен  хирургически кабинет/или кабинет на общо практикуващ лекар –“джипи”/ предлага голям брой здравни услуги , включващи:

-съвети по здравни проблеми

-ваксинации

-прегледи и лечение

-рецепти за лекарства

-направления към други здравни и социални центрове

 

Повечето хирургии предлагат също услуги по семейно планиране/контрацептиви, грижи по време на бременност, здравни профилактични прегледи на деца и имунизации, здравни промоции/профилактични прегледи, тестове с намазки и периодични лични прегледи, както и второстепенни операции и процедури.Важно е да си запазите час при преглед, или да информирате кабинета при отказ от услугите му или неговата смяна. Обикновено Вие плащате за рецептите си. Те са безплатни за безработни или за хора с нисък доход / ползващи социална помощ/. Моля проверете във Вашата аптека за статута си.

Можете да ползвате и услугите на частни кабинети във Великобритания. Частните лекарски услуги са скъпи, така че ще трябва да изберете услугите на Националните Здравни Услуги.

Comments are closed.

Post Navigation