19. КлиматКлиматът във Великобритания може да Ви се стори много студен по сравнение с по-топлите страни. Може да очаквате всичко, за което сте чували и дори повече.

Периодът от декември до март е зима и през този период може да бъде студено и дъждовно. Температурите може да бъдат много ниски през декември, януари и февруари могат да достигнат до -8 С през нощта и да се повишат едва до 2С през деня. Замръзвания, поледица и студено време могат да се очакват през зимните месеци и снегът може да падне още през декември, въпреки че е рядкост в южната половина от страната. Топлото облекло и непромокаемото палто се препоръчват.

Пролетта е обикновено пълна с изненади от слънце, дъжд и влажност с температури вариращи от 5С до максимум 20С. Летните месеци са от юни до август, като юли и август са най-горещи. Температурите са обикновено около 25С; много рядко се повишават до около 30С. През пролетните и летните месеци времето е обикновено топло с температури до 26С. Есента е обикновено мека,  но може да бъде и влажна и дъждовна.

Comments are closed.

Post Navigation